shoe district Serbia

FALC EAST KNJAŽEVAC

Od 2004. godine, kada je Kompanija Falc East Srbija kupila knjaževačku ”Ledu”, te fabrrike ”Toza” u Zrenjaninu i ”Fruška gora ” u Rumi, u procese modernizacije tehnologije proizvodnje uloženo je blizu pet miliona evra. Danas, u pogonima Falc East Srbija radi više od 1300 radnika. Oni godišnje proizvedu 1.200.000 pari cipela za decu i odrasle. Naša kompanija dobar je primer kako je moguće posustalu obućarsku industriju staviti na zdrave noge.

Proizvodni program u Knjaževcu odvija se u savremenim halama, ukupne površine oko 20 hiljada kvadrata. Hale su opremljene najsavremenijim sistemom za grejanje, ventilacijom i klimatizacijom, što omogućava povoljne uslove za obavljanje svih poslova. U proizvodnim pogonima Falc East d.o.o. Knjaževac odvija se kompletan proizvodni proces – od sirovine do gotove cipele: modeliranje, krojenje, šivenje, montaža, kontrola i pakovanje. Falc East d.o.o. Knjaževac ima i organizovanu proizvodnju noževa za krojenje, proizvodnju đonova, kapni i alata od aluminijuma. Pored proizvodnog pogona, Falc East d.o.o. Knjaževac ima, u krugu fabrike, izuzetno popularan maloprodajni objekat, u kome se modernom obućom snabdevaju mnogi knjaževački mališani i deca iz cele Srbije.

U Kompaniji Falc East d.o.o. Knjaževac proizvede se svake godine oko milion pari obuće za decu i odrasle. Gotovo celokupna proizvodnja izvozi se na tržišta Amerike, Evropske unije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kine i Indije.